Нагородження найвищою нагородою Інституту педагогіки НАПН України медаллю «М. Д. Ярмаченко»

16 грудня 2021 року відбулося нагородження найвищою нагородою Інституту педагогіки НАПН України медаллю «М. Д. Ярмаченко» директора ліцею «Прем’єр» Київської академії наук Дюкаревої Тетяни Анатоліївни, педагогічним кредо якої є: «З любов’ю до дітей, з повагою до знань».

Почесну місію нагородження виконала завідувачка відділу економіки й управління  загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН України, Президент Асоціації керівників шкіл України Онаць Олена Миколаївна.  

Ліцей було створено 2003 року для освіти дітей, розкриття їх здібностей і талантів та входить до складу Академії наук Києва –  сучасного неотехнологічного освітнього холдингу, який об’єднує в собі мережу навчальних закладів для дітей віком від 3-х до 17-ти років.  Працює в режимі школи повного дня.

Це сучасний заклад, у якому зберігають й ефективно застосовують кращі здобутки світової педагогіки та інноваційні технології.  Крім дисциплін, обов’язкових для загальної середньої школи, ліцеїсти вивчають основи теорії економіки, фінансової грамотності та психологічних знань, основи філософії та правознавства, культуру мовного спілкування, риторику, історію світової культури, історію та культуру Великої Британії, логіку, продуктивне читання, основи етики та естетики. Візитівкою ліцею стала інноваційна технологія, яка полягає у співпраці українських і американських викладачів – у  Школі англійської мови «Американська академія»». Окрім того, ліцеїсти вивчають німецьку мову або іспанську – за бажанням учнів або батьків.  У ліцеї функціонують декілька студій: хореографічна, вокальна, художня, музична. Працюють секції з футболу, східних єдиноборств, художньої гімнастики.

Найбільші досягнення ліцею “ПРЕМ’ЄР”: 5 місце по Києву із ЗНО з англійської мови;200 балів із ЗНО – Англійська мова, Історія;щорічно випускаються медалісти;щорічно є переможці районних і міських Всеукраїнських олімпіад  і конкурсів;високий відсоток вступу серед випускників ліцею до ВНЗ за кордоном;щорічний високий відсоток здачі серед учнів 11 класу міжнародного іспиту з англійської мови«IELTS» й отримання сертифікатів для вступу до Міжнародних шкіл Великобританії;неодноразові 1 місця на Київському фестивалі «обдарованих» у номінації хореографія;щорічне підвищення кваліфікацій.

Творчий колектив ліцею під керівництвом Дюкаревої Тетяни Анатоліївни готовий до розширення співпраці з Інститутом педагогіки НАПН України.