Презентуємо партнера Ліцей «Прем‘єр» – Інститут педагогіки НАПН України

У Святошинському районі м. Києва у 2003 році для навчання, виховання і розвитку здібних та талановитих дітей була створена приватна гімназія «Прем’єр», яка у 2021 році стала ліцеєм «Прем’єр. З самого початку заклад освіти визначив для себе амбітні інноваційні цілі – стати одним із перших серед кращих у навчанні і вихованні нового покоління, неповторної особистості, адже слово ‘прем’єр’ походить від французького ‘premier’, що означає ‘перший’.

Головні принципи і цінності талановитого високопрофесійного колективу ліцею:

  • якісне навчання в атмосфері щастя на принципах гуманізму, дитиноцентризму, патріотизму, загальнолюдської моралі; індивідуальний підхід та траєкторія навчання;
  • орієнтація на глобальні завдання освіти сьогодення і майбутнього; створення єдиного освітньо-розвивального простору; креативні, сучасні, авторські методики і заходи;
  • традиційні унікальні щорічні проекти, мета яких – навчання та виховання Українців та Громадян Світу;
  • школа культури життєвого самовизначення та інші.

Це заклад освіти, який відповідно до інтересів, нахилів і здібностей учнів забезпечує реалізацію потреб громадян, суспільства і держави у високоякісній середній освіті та предметно-профільній підготовці.

Якісна організація освітнього процесу і управління забезпечується реалізацією таких програм навчання: НУШ, «Інтелект України», «Росток», «На крилах успіху», програм розвитку інтелекту учнів ,поглибленого вивчення предметів, тематичних занять, розвивальних спецкурсів з базових дисциплін: поглибленого вивчення англійської мови з 1 класу; вивчення 2 іноземної – німецька /іспанська – з 3 класу; уроки фінансової грамотності – з 1 класу; з 5 класу – уроки «Цікава хімія» та «Мої фізичні відкриття»; основи теорії економіки та психологічних знань; основи філософії та правознавства; культуру мовного спілкування; риторику; історію світової культури; історію та культуру Великої Британії; логіку; продуктивне читання; основи етики та естетики; креативна механіка та легоконструювання; мистецтво та хореографія тощо.

Візитною карткою Ліцею стала інноваційна технологія, яка полягає у співпраці українських і американських викладачів, вчителями американської академії англійської мови професора Тревора Маккі, завдяки якій учні мають змогу поринути в атмосферу англійської мови та отримати задоволення від її вивчення. Діалог культур постійно здійснюється у позашкільному житті, став цілісною невід’ємною ланкою ліцейського життя та втілюється у проєкті «Традиційні свята». Обмін національними традиціями з викладачами Американської Академії з нетерпінням чекають всі учні.

Активна співпраця із фахівцями і спеціалістами з різних галузей забезпечення життєдіяльності суспільства: юристами, лікарями, економістами, мистецтвознавцями, науковцями Інституту педагогіки НАПН України та інших установ НАПН України, викладачами вищих навчальних закладів, розвинена система спецкурсів та додаткових предметів не тільки задовольняють освітньо-виховні потреби вихованців ліцею, а й сприяють формуванню патріотів, креативних особистостей та інноваторів, активних громадян України, відродженню національної свідомості та самосвідомості підростаючого покоління.

Здобуттю учнями цілісних знань і особистісного розвитку ліцеїстів сприяє: створення ефективної системи виховної роботи та безпечного освітньо-культурного розвивального середовища; організації діяльності ліцею в режимі школи повного дня; якісна організація онлайн-навчання; можливість дистанційного та сімейного (домашнього)навчання; години психолога; мультипрофільне харчування; щосезонний шкільний табір, який користується просто шаленим успіхом; діють декілька студій: хореографічна, вокальна, художня, музична; формування здоров’язбережувальної компетентності навичок і потреби у здоровому способі життя, культура здоров’я забезпечується діяльністю клубів та секцій з футболу, східних єдиноборств, художньої гімнастики.

Щороку учні вдало здають іспит на рівень володіння англійською і мають хороші результати В1; В2. Є постійними учасниками та призерами конкурсів, олімпіад. Високі результати ЗНО/НМТ: 2023рік 200 балів з математики Шневська Дарія. Серед особливих досягнень творчих колективів ліцею: участь в міських фестивалях «Обдаровання», «Привіт, англійська», міжнародних конкурсах «Квітка на камені», «Чарівна Ялта». Особливо успішним стала участь у міжнародному конкурсі-фестивалі «Планета мистецтв», змаганнях з футболу «Кубок Націй» та багатьох інших.

Унікальність Ліцею ще полягає і в тому, що є групи дитячого садочка і підготовка до школи: 0 клас.Серед занять у дошкільнят: англійська мова, розвиток мовлення, читання, математика, навколишній світ, музичне мистецтво, легоконструювання, фізвиховання і щодня є місце творчості.

Інститут педагогіки НАПН України щиро вітає директора ліцею «Прем’єр» Дюкареву Тетяну Анатоліївну і весь дружний високопрофесійний педагогічний колектив, вихованців, батьківську спільноту, засновників – надійного і творчого нашого партнера з успішним завершенням 2022–2023 навчального року і бажає нових успіхів і звершень в освітньо-науковому фронті, скорішої перемоги і миру, талановитих учнів у новому 2023–2024 навчальному році!

Детальніше про діяльність нашого партнера – ліцей «Прем’єр» та досягнення колективу Ліцею можна побачити на сайті закладу, в інстаграмі, у фейсбуці.