Презентація монографії «Освітня сфера України: національні пріоритети, проблеми і перcпективи» Олега Топузова

30 вересня 2024 року під час засідання Вченої Ради Інституту педагогіки відбулась презентація монографії «Освітня сфера України: національні пріоритети, проблеми і перcпективи» Олега Топузова.

У монографії крізь призму національних пріоритетів аналізується стан, проблеми, перспективи розвитку сучасної освітньої сфери України. Висвітлено роль Української держави у створенні національної системи освіти, розкрито принципи функцінування Нової української школи, особистісно орієнтованого та профільного навчання, процесів цифровізації, інноваційного розвитку та модернізації вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти та інтеграції в європейський і світовий освітній простір, механізми подолання національною системою освіти сучасних грізних викликів, пов’язаних з війною, епідемією короновірусу, демографічними загрозами.

Учасники засідання із зацікавленістю ознайомилися з науковим доробком академіка Олега Топузова, узагальненим у монографічному дослідженні та відзначили важливу роль цієї праці у розвитку сучасної педагогічної науки та освіти в Україні.

Завантажити монографію можна за покликанням: https://undip.org.ua/library/osvitnia-sfera-ukrainy-natsionalni-priorytety-problemy-i-perspektyvy/