«День знань» 2022 року – Міжнародний ліцей «Михаїл»

1 вересня 2022 року   відбулося нагородження медаллю Національної академії педагогічних наук України  «Леся Українка» одного з найкращих учителів  початкових класів Міжнародного ліцею «Михаїл» –  Кузнєцової Ольги Миколаївни, пані Ольги, як любовно і з повагою називають її другокласники.

Почесну місію нагородження виконала Олена Онаць, завідувачка відділу економіки та управління ЗСО Інститут педагогіки НАПНУ, кандидат педагогічних наук, Заслужений учитель України, Президент АКШУ.

Під час зустрічі з Генеральним  директором – Владіковим Михайлом Олександровичем, паном Михайлом,  обговорено можливості подальшої  співпраці всього колективу ліцею  з Інституту педагогіки і це узгоджується з темою дослідження відділу економіки та управління ЗСО щодо реалізації державно-громадського управління закладами освіти на засадах партнерської взаємодії, зокрема державно-приватного  та державно-громадського партнерства.

Міжнародний ліцей «Михаїл», дитячий садок, розташований у мальовничому куточку котеджного містечка «Чайка» в с. Чайки і працює з 2003 року. Педагогічна Команда складається з понад 145 професіоналів та ентузіастів, справжніх майстрів своєї справи. У закладі панує позитивна та сімейна атмосфера, кожна дитина може отримати всебічну підтримку, необхідну для розкриття її потенціалу та талантів, досягнення успіху у сучасному світі. До речі, у ліцеї всі звертаються один до одного виключно на ім’я.      Комплексна програма дитячого садка  поєднує сучасні українські, національні стандарти дошкільної освіти з кращими світовими дошкільними, авторськими програмами. Ядром білінгвальної програми  є:  альтернативна  програма для вальдорфських дитячих садків «Стежина» (затверджена та рекомендована Міністерством освіти і науки України , Наказ МОН України від 24.06.2014р.); англійська програма Сambridge English School for Kindergarten.

До початкової школи приймаються діти віком від 6 років.
Кількість учнів у класі – до 16 осіб. Клас супроводжують два педагога. Класні кімнати  поділено на зони діяльності: навчальну, ігрову, пізнавальну, художньо-творчу та відпочинку.Організація навчально-виховного процесу здійснюється за програмою, яка поєднує українські національні стандарти з провідними світовими методиками, авторськими      програмами.
У школі реалізується модель поглибленого вивчення англійської мови за програмою Сambridge English School.  Друга іноземна мова – німецька. Математика, science викладаються англійською мовою. Інтегровані у навчальний план авторські програми «Основи підприємництва і бізнесу» та «Основи програмування» (викладаються у необтяжливій ігровій формі з 1 класу).

Для підвищення якості освіти та ефективного використання навчального часу в середній школі, в навчально-виховний процес активно впроваджено сучасні освітні технології: ігрове навчання; інформаційно-комунікаційне навчання; інтерактивну освіту; навчання в співпраці; проблемне навчання; перевернуте навчання; проектне навчання; моделі групових творчих справ; модульно-блокове навчання; кейс-методи тощо. Учителеві в рамках такого навчання відведено роль розробника, координатораекспертаконсультанта. Основи підприємництва і бізнесу, зарубіжна література викладаються англійською мовою.

10-12 КЛАСИ. Напрями профільного навчання:

1. Природничо-математичний напрям (профілі: фізико-математичний, математичний, фізичний, екологічний, біолого-хімічний, біолого-фізичний, біолого-географічний, фізико-хімічний).

2. Суспільно-гуманітарний напрям (профілі: історичний, правовий, філософський, економічний).

3. Філологічний напрям (профілі: української філології, іноземної філології, історико-філологічний).

4. Технологічний напрям (профілі: технологічний, інформаційно-технологічний).

5. Художньо-естетичний напрям (профіль: художньо-естетичний).  

Ексклюзивна онлайн програма навчання, яка дозволяє отримати диплом американської школи, не відриваючись від навчання, вивчаючи при цьому, в американській школі лише академічну різницю.  Тобто, після закінчення програми учень отримує відразу два документи про закінчення школи – Атестат (Свідоцтво) про повну загальну середню освіту Вашої країни + Диплом американської приватної школи Washington Academy, Maine, USA.(WASHINGTON ACADEMY AMERICAN ONLINE HIGH SCHOOL DIPLOMA – DUAL DIPLOMA).