Директор Інституту Олег Топузов взяв участь у робочому засіданні Президії НАПН України

16 травня 2024 р. Директор Інституту Олег Топузов взяв участь у робочому засіданні Президії НАПН України, на якому було представлено результати діяльності Інституту професійної освіти НАПН України в аспекті науково-методичного забезпечення експериментальної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

За результатами роботи Президія зазначила, що науково-методичне забезпечення Інститутом експериментальної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) і закладах фахової передвищої освіти є системним, враховує актуальні потреби воєнного стану, повоєнного відновлення і євроінтеграції України, необхідність підвищення її обороноздатності і безпеки, проведення освітніх реформ. Діяльність триває за такими напрямами: нормативно-методичний, організаційно-методичний, предметно-методичний, інформаційно-методичний.

Результати експериментальної роботи враховуються у формуванні державної освітньої політики (Плані відновлення України, програмах спільної діяльності НАПН України, МОН України і НАН України, у професійних та освітніх стандартах тощо).