Участь у форумі забезпечення якості освіти

20 вересня 2023 року науковий співробітник відділу економіки та управління загальною середньою освітою Лідія Попович взяла участь у роботі форуму, організованого Державною службою якості освіти України. Форум проходив у таких формах: вітальні слова, панельна дискусія: забезпечення якості освіти в умовах війни-проекція на перемогу; робота в секціях : забезпечення доступу до якісної освіти, діємо на рівні громади, школа в умовах війни – як забезпечити якість, оцінювання професійної діяльності вчителів: нові підходи та можливості.

З вітальним словом виступив Міністр освіти та науки Оксен Лісовий «Війна змушує виставляти пріоритети. На першому плані зараз оборона. На другому – освіта, де першочерговими є питання безпеки та відновлення освітнього процесу. Для нас надважливим зараз є завдання облаштування належних укриттів та забезпечення гаджетами. Утім питання якості освіти не має випадати з порядку денного за будь-яких умов, адже якісна освіта – основа відновлення держави».

Танія Лей Санфорд Аммар, Директорка Alinea International Ltd. в Україні та проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), подякувала Державній службі якості освіти, партнеру в реалізації ініціативи «Система забезпечення якості освіти».

«В умовах війни, щоб ухвалювати ефективні рішення та розробляти дієві інструменти компенсації освітніх втрат, важливі наступність і системність моніторингових досліджень якості освіти та оцінювання якості освітньої діяльності. Адже ситуативні заходи не дадуть жодного результату», – акцентував увагу присутніх Руслан Гурак, Голова Державної служби якості освіти України.

Лідія Попович долучилася до панельної дискусії «Забезпечення якості освіти в умовах війни – проєкція на Перемогу» у секції «Забезпечення доступу до якісної освіти. Діємо на рівні громади», разом з колегами надавала рекомендації щодо діяльності керівника, в умовах, коли заклад освіти має проблеми із кадровим забезпеченням.