Засідання Вченої ради Українського географічного Товариства

Тетяна Назаренко, завідувачка відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України взяла участь у роботі засідання Вченої ради Українського географічного Товариства.

Українське географічне товариство є всеукраїнською науковою неприбутковою громадською організацією, яка об’єднує вчених, учителів, викладачів, інших фахівців, студентів, учнів, які займаються географією та суміжними з нею науками. Товариство у своїй діяльності співпрацює з різними установами в тому числі із вченими НАПН України в рамках відповідної угоди.

На засіданні обговорювались актуальні питання щодо підготовки до проведення чергового з’їзду Товариства, проєкт нової редакції Статуту Українського географічного товариства, зразки нагрудного знаку члена Українського географічного товариства, встановлення професійного свята «Дня географа».

Також розглядалися питання щодо удосконалення законодавства у сфері географічної освіти. Вже остаточно відомо, що географія повертається до національного мультипредметного тесту. Це переможне рішення стало результатом кропіткої роботи великої кількості небайдужих осіб.