ІV Міжнародна науково-практична конференція Географічна наука та освіта: перспективи й інновації

19-20 вересня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі вчетверте було організовано та проведено потужний науковий захід, який вже широко відомий як в Україні, так і за її межами – ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Географічна наука та освіта: перспективи й інновації».

Відділ навчання географії та економіки Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України спільно із кафедрою екології, географії і методики навчання факультету природничої освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Інститутом географії Національної академії наук України, Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАН України, Міжнародною асоціацією сталого розвитку (м. Варна, Болгарія), Інститутом географії Словацької республіки (м. Братислава, Словаччина) та Вищою школою Куявська (м. Влоцлавек, Польща) зорганізували непересічний і вже відомий науковцям не лише географічної науки та освіти захід.

Цьогоріч для доповідей організаційним комітетом конференції було визначено актуальні та важливі напрацювання учених-географів. Ключовими темами конференції були військова географія та картографія, проблеми ідентичності українського народу, загрози сталому розвитку і географічна освіта.

На пленарному засіданні з доповіддю на тему «Дослідження змісту навчання географії в гімназії», виступила завідувачка відділом навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України, доктор педагогічних наук Тетяна Назаренко 

До роботи науково-практичної конференції долучилися понад 160 географів, екологів, економістів, науково-педагогічних працівників, учителів географії, здобувачів вищої освіти з різних куточків України. Захід відбувався в творчій та доброзичливій атмосфері однодумців.