ORCID

Кришмарел Вікторія Юріївна, старший науковий співробітник, кандидат філософських наук, старший науковий співробітник.

Коло наукових інтересів: релігієзнавство, філософія, етика, мистецтво, методика суспільствознавчих дисциплін

Творчий шлях. Закінчила філософський факультет КНУ імені Тараса Шевченка (2006). 2009 року – аспірантуру філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Авторка понад 80 наукових публікацій (серед них – близько 30 статей у фахових та зарубіжних рецензованих виданнях), отримала грифи МОН на два підручника (один у співавторстві). Опубліковала 1 монографію, 2 підручники (1 – у співавторстві), 1 методичний посібник, у складі колективу авторів – методичні рекомендації, а також численні наукові статті та тези доповідей, працювала в групах з розроблення модельних програм.
Апробувала результати проведених досліджень та консультувала вчителів щодо впровадження ефективних методів роботи із учнями під час навчання в галузі «Суспільствознавство» та предметів морального спрямування на численних міжнародних та всеукраїнських науково-практичних заходах.
Співпрацювала з МОН (участь у розробленні нормативно-правових документів, проведення експертизи тощо), МАН, УІРО, ГО «МАР» як експерт тощо.
Брула співорганізатором конференцій та семінарів, які проводив відділ;
брала участь у роботі вченої ради із захисту дисертацій К 26.452.03, близько 15 разів опонувала під час захисту дисертацій за спеціальностями 09.00.11 (релігієзнавство) та 13.00.02 – теорія та методика навчання (історія та суспільствознавчі дисципліни).
Членкиня редколегій наукових видань «Українського педагогічного журналу», «Проблеми сучасного підручника», «Релігієзнавчих нарисів».
Проводила рецензування та експертизу матеріалів як у межах планової роботи відділу, так і для фахових видань.
Викладає в аспірантурі ІП НАПН України загальний та авторський курси.