Методичні аспекти реалізації освітнього процесу з географії  в умовах воєнного часу: веб-семінар

У межах угоди між відділом навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України та Закарпатським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти 22 червня 2022 року відбувся веб-семінар з теми «Методичні аспекти реалізації освітнього процесу з географії  в умовах воєнного часу». Розпочала семінар методист кабінету методики викладання природничо-математичних дисциплін Закарпатського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Глюдзик Галина Богданівна.

Спікерами були:

  • Тетяна Назаренко, доктор педагогічних наук, завідувачка відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України, яка в своїй доповіді порушувала питання щодо нового змісту навчальних програм. Вчителям презентовано модельну навчальну програму з географії для 6-9 класу, в якій акцентовано увагу на практико-предметних видах діяльності, що формують предметну компетентність.
  • Володимир Яценко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник   відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України, в своїй доповіді розповів про особливості викладання курсів за вибором з природничих наук у новому 2022-2023 навчальному році.
  • Аліна Логінова, аспірантка Інституту педагогіки НАПН України, порушила питання щодо використання наукової спадщини для організації дистанційного навчання.
  • У веб-семінарі також взяли участь Валентина Бойко, головний редактор видавництва «Освіта України» та Іван Савчук, кандидат географічних наук, завідувач відділення наук про Землю Київської Малої академії наук учнівської молоді, старший науковий співробітник Національного університету оборони ім. І. Черняховського, голова центральної предметної комісії із ЗНО з географії УЦОЯО.

Всі учасники заходу були творчо активними, задавалась велика кількість питань, вчителів бентежать актуальні питання щодо освітнього процесу.  В творчій доброзичливій атмосфері не помітно промайнуло дві години, які були предметно продуктивними. Дякуємо Закарпаття за зустріч!