International Congress Research – Innovation – Innovative Entrepreneurship

17–18 травня 2024 року в м. Кишинів Республіки Молдова відбувся INTERNATIONAL CONGRESS RESEARCH – INNOVATION – INNOVATIVE ENTREPRENEURSHIP. Захід проводився Державним педагогічним університетом імені Йона Крянге – провідний вищий державний педагогічний навчальний заклад Республіки Молдова, що розташований в місті Кишиневі.

Основні напрямки презентування результатів наукових досліджень відбулися на чотирьох секційних засіданнях конгресу: Section 1 «Technology innovation in the Educational Sciences and Psychology», Section 2 «Innovative technologies in Natural Sciences and Exact Sciences», Section 3 «Technological Transfer and Innovative Entrepreneurship», Section 4 «Information technologies in the educational process», Section 5 «Environmental protection and biodiversity conservation». У Конгресі взяли участь науковці із Республіки Молдова, Румунії, США, Китаю, Індії, Грузії та України.

Науковий працівник відділу навчання географії та економіки – старший науковий співробітник відділу Яценко Володимир Сергійович взяв участь у роботі секції №2 «Інноваційні технології в природничих і точних науках» та зробив доповідь на тему «Педагогічний досвід застосування інноваційних технологій у природничих науках в умовах воєнного часу».

У представлених матеріалах доповідача розкриваються особливості застосування інноваційних технологій в природничих і точних науках, зокрема, це технології дистанційного навчання, платформи для вдосконалення навичок і саморозвитку (Future Learn, Canvas Network, Prometheus, EdEra, TED -конференції та ін.) та окремі педагогічні практики популяризації знань сучасних українських наукових досліджень.

Для учнів/учениць ЗЗСО, які перебувають за межами постійного місця проживання, а саме: внутрішньо переміщені особи (ВПО) чи біженці, вагомою підтримкою слугує Всеукраїнська школа онлайн (ВШО), онлайн-семінари з природничої проблематики, які розраховані на освітян і старшокласників, відеоуроки для учнів/учениць 5-11 класів, креативні онлайн-табори для школярів, а також заклади позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму продовжують організовувати креативне дозвілля.

По всій території України освітяни і науковці створюють інтерактивні освітні центри наук з метою популяризації науки як основи розвитку суспільства. На основі 32-річного педагогічного досвіду доповідача окреслено перелік перспективних тем, які слід розкрити у майбутніх дослідженнях.