6 онлайн зустріч для українських вчителів математики з авторкою американських підручників з математики Ларисою Букалов

10 квітня відділ математичної та інформатичної освіти Інституту педагогіки НАПН України організував вже 6 онлайн зустріч для українських вчителів математики з авторкою американських підручників з математики Ларисою Букалов. Лариса Букалов –вчитель математики у Bayside High School у Нью-Йорку, переможець премії Мюллера «Math for America» 2023 року за професійний вплив на освіту математики, лауреат премії Sliffe Award 2024. А також вона є співавтор американський підручників з математики та посібників з методики навчання математики (наприклад, Групові форми роботи на уроках математики).

У зустрічі взяли участь вчителі математики з різних областей України: Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Полтавська, Одеська, Черкаська, Чернігівська.

Лариса Букалов розказала про способи геометричної візуалізації, що використовують в Америці під час вивчення множення і ділення звичайних дробів, а також множення і ділення многочленів.

Особлива увага приділялась саме геометричній інтерпретації алгебраїчних матеріалу. За допомогою платформи Desmos у українських вчителів була змога відчути себе учням і синхронно виконувати завдання, які були підготовлені.

Українські вчителі математики зазначили, що запропонований підхід допомагає візуалізувати абстрактні алгебраїчні перетворення та посилити вміння учнів моделювати.  Дійшли висновку, що матеріал є актуальним, враховуючи наявність в класі учнів, що деякий проміжок часу вчились за кордоном, а також значної кількості учнів, що мають навчальні втрати з математики.