Музейна педагогіка в науковій освіті

25 листопада в онлайн-форматі відбулась конференція «Музейна педагогіка в науковій освіті», що стала вже традиційною. Цьогоріч конференція набула статусу міжнародної, об’єднавши не лише науковців, освітян та працівників музейної сфери з усіх куточків України, а й залучивши до дискусії представників Західної Європи та української діаспори в США  для розв’язання нагальних проблем та пошуку шляхів подальшого розвитку в царині музейної педагогіки.

Учасників і гостей конференції привітали: Василь Кремень, радник з питань науки Генерального директора ЮНЕСКО Жан-Поль Нгоме Абьяга, перший заступник міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, президент НЦ «Мала академія наук України» Станіслав Довгий, віцепрезидент Національної академії мистецтв України Валерій Бітаєв, віцепрезидент НАПН України Олег Топузов, директор Інституту обдарованої дитини НАПН України Максим ГАЛЬЧЕНКО. Надійшли вітання від Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, голови Консультативної Ради при Президентові України з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти Сергія Колебошина й ін.

Учасники обговорили важливі питання нових підходів та методів у музейній педагогіці, форм сучасної музейної комунікації, створення та функціонування віртуальних музеїв, використання музейної педагогіки в позашкільній освіті тощо. Детальніше з програмою конференції можна ознайомитись тут.