НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР ВІДДІЛУ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ ІНСТИТУТУ ПЕДАГОГІКИ НАПН УКРАЇНИ

23 вересня 2021 року відділ навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України спільно з Київською гімназією східних мов №1 провів в онлайн-режимі науково-методичний семінар «Компетентнісно орієнтоване навчання іноземних мов у ЗЗСО: симбіоз педагогічної науки і шкільної практики», який був присвячений 95-річчю Інституту педагогіки НАПН України.У роботі семінару взяли участь усі наукові співробітники відділу. Зміст їхніх виступів був підготовлений у межах плану науково-дослідної діяльності підрозділу і присвячений актуальній проблемі компетентнісно орієнтовного навчанню іноземних мов у ЗЗСО. Він  різнобічно розкривав дидактичні та методичні аспекти проблеми і ґрунтувався на результатах досліджень кожного наукового співробітника відділу.

У роботі семінару взяли участь учителі Київської гімназії східних мов, вчителі іноземних мов різних регіонів України, методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, колеги з Інституту педагогіки НАПН України. Ми вдячні всім, хто долучався до роботи семінару, продемонструвавши в такий спосіб свою небайдужість до змін у цілях і змісті сучасної шкільної іншомовної освіти.

Під час інтерактивного спілкування у процесі семінару порушувалися питання, окреслені його програмою. На всі запитання, що виникали, давалися вичерпні відповіді.

Заслуговує уваги професійно якісна організація роботи семінару, яку здійснило керівництво гімназії східних мов, зокрема Оксана Проскура та Михайло Савченко.