Освіта, освітяни – незламні у війні

Участь наукових співробітників відділу економіки та управління ЗСО Інституту педагогіки НАПН України у локаціях та інших заходах  Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції 18 серпня 2022 року

Ірина Саух, доктор економічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу економіки та управління загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН України  брала участь у локації«Наука та інновації: ефективні дослідження для безпечної освіти». Тема доповіді: «Наука управління в системі освіти».  Локація відбувалася у Національному університеті біоресурсів та природокористування. 

На ім’я Ірини Саух надіслано лист  з МОН України за підписом Заступника Міністра з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова,  в якому, зокрема зазначено: «Ваша доповідь є свідченням високого професіоналізму та відданості справі, що дає надію на успішне майбутнє української науки попри важке сьогодення.
Принагідно дякуємо усьому колективу Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України
, який в умовах воєнного стану продовжує здійснювати дослідження з упровадження новітніх освітніх технологій, створювати науково-методичне підґрунтя для сучасної Міністерство освіти і науки України сподівається на подальшу плідну співпрацю на благо України та її майбутнього».

Ірина  Саух, доктор економічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу економіки та управління ЗСО та Борис Чижевський, кандидат педагогічних наук, провідний науковий співробітник відділу економіки та управління ЗСО   взяли  участь у засіданні  круглого столу «Вища освіта в проекті Плану відновлення України: методологічний аспект», який відбувся в Інституті вищої освіти НАПН України 18 серпня 2022 р. об 11 годині за адресою: м. Київ, вул. Бастіонна, 9.

Олена Онаць, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувачка відділу економіки та управління  ЗСО, Президент АКШУ взяла  участь у локації «Приватна освіта – партнер держави». Тема доповіді: «Державно-приватне партнерство в управлінні закладами загальної середньої освіти». Локація відбувалася у приватному закладі – школі Мідгарт, який знаходиться на території Виставкового центру України (проспект Академіка Глушкова,1). Локацію спільно з МОН та НАПН України проводила  Бізнес-асоціація приватних освітніх закладів, яка є проєктом ГО «Батьківська Спілка».

У листі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета на ім’я Президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя висловлюється щира подяка шановному Василю Григоровичу особисто за участь у Міжнародній серпневій педагогічній науково-практичній конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».  Підкреслюється, що проведена конференція  переконливо засвідчила, що питання відродження, розбудови нової України в умовах воєнного, повоєнного стану є пріоритетними напрямами діяльності Національної академії педагогічних наук України.  Міністерство освіти і науки України  відзначає державницьку позицію НАПН  у розвитку головних стратегічних освітянських напрямів.

За активну участь у проведенні локацій МОН рекомендує відзначити таких представників НАПН України:  Тамару Піроженко, доктора психологічних наук, професора, завідувачку лабораторії психології дошкільника інституту психології імені Г. С. Костюка Національної академії педагогічних наук України, член-кореспондента НАПН України;  Ольгу Рейпольську, доктора педагогічних наук, доцента, завідувачку лабораторією дошкільної освіти та виховання – керівника центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України;  Олену Онаць, завідувачку відділу економіки і управління загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН України, Президента Асоціації керівників шкіл України; Тетяну Костенко, кандидата психологічних наук, завідувачку відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України».

Із змістом локацій та  доповідей   науковців можна ознайомитися за посиланнями на конференції, а також в інформаціях у групах відділу та АКШУ у фейсбуці, групі відділу у вайбері та публікаціях наукових співробітників.