Школи світу виступають на підтримку миру в Україні

Сьогодні російська армія в Україні веде жорстоку цинічну війну. Цілеспрямоване бомбардування закладів освіти, лікарень, дитячих центрів і житлових будинків, вбивстов дітей і мирного населення,– це тероризм, який буде покараний!  

Освітяни Європи не залишаються осторонь і як громадяни виходять на мітинги протестів  з вимогою зупинити війну, надають допомогу нашим біженцям у своїх країнах.

Професійні спільноти офіційно висловлюють підтримку українському народу.

Європейська асоціація недержавних шкіл (ECNAIS) виступила зі спеціальним листом солідарності з українськими освітянами та звернулася до очільників загальноєвропейських інституцій і урядів європейських країн з проханням підтримати Україну у її протидії російській агресії. Впевнені, об’єднані спільною метою ми зупинимо цю війну. І діти сядуть за парти під мирним небом!

Дякуємо за підтримку! Перемога буде за нами!

Звернення незалежних шкіл Європи ECNAIS

Переклад звернення незалежних шкіл Європи ECNAIS

Європейська рада національних асоціацій незалежних шкіл
до інституцій ЄС, урядів держав-членів та інших органів влади
28 лютого 2022 р.
Тема: Декларація миру, повага до національної суверенності та свободи

Усім європейським органам влади та іншим союзникам, ECNAIS, що представляє Європейські національні асоціації незалежних шкіл, що представляють близько 20% європейської системи освіти висловлює свою повну солідарність з нашим членом Асоціацією київських приватних шкіл та всіх інших незалежних шкіл України.

У 2018 році українські незалежні школи провели щорічну конференцію ECNAIS і з гордістю презентували абсолютно нові шкільні закони країни та мрію про сучасну і вільну Україну, яка була в процесі створення. Тепер все це під загрозою.

Вчителі, батьки й навіть учні на вулиці борються за свій спосіб життя і за своє майбутнє.

Вільний світ має тепер сісти і подивитися!

Тому ми просимо всі органи влади, національні та міжнародні, прийняти відповідні та рішучі заходи, дії щодо припинення незаконної війни та гарантування свободи України та права її народу на вільне життя країни.

Ми пропонуємо школам усього світу стати солідарними з українським народом і зробити їх голоси почутими.