Всеукраїнські науково-практичні вебінари «Компенсація освітніх втрат у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення»

жовтень-грудень 2022 р.)

13 жовтня 2022 року відділом дидактики Інституту педагогіки НАПН України, відділом міжнародних зв’язків та наукової співпраці, а також відділом аспірантури та докторантури, за сприяння керівництва Інституту педагогіки та особисто академіка О. Топузова, започатковано серію всеукраїнських науково-практичних вебінарів «Компенсація освітніх втрат у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану таповоєнного відновлення». На відкритті заходу виступили проф. О. Малихін, проф. Н. Арістова, д. пед. н. С. Алєксєєва.

Перший вебінар був присвячений темі «Дистанційна освіта у початковій школі: візуалізація навчальної інформації та засоби ІКТ», яка має значну актуальність у контексті подолання тривожності учнів, підтримки їхнього психологічного стану та створення емоційно-комфортного навчального середовища в умовах реалізації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти у воєнний час. Зустріч відбулася в межах апробації результатів наукового дослідження аспірантки 4-го року навчання Інституту педагогіки НАПН України І. Ліпчевської за темою «Формування вмінь візуалізації навчальної інформації майбутніх учителів початкової школи».