Захід для вчителів математики України за участю Лариси Букалов

29 травня в підтримку реформи НУШ відділ математичної та інформатичної освіти Інституту педагогіки НАПН України організував вже другий онлайн захід для вчителів математики України за участю Лариси Букалов – викладачки математики в Bayside High School та методики навчання математики в Тouro Університеті у Нью-Йорку, авторки американських підручників і посібників. Крім того Лариса Букалов є ще й офіційним представником Математичної Асоціації Америки (MAA) в Україні та проводить конкурси MAA в Україні для українських учнів.

У заході мали змогу взяти участь 65 вчителів з різних куточків України.

На цей раз зустріч була присвячена формувальному оцінюванню у процесі навчання математики. Розглядались різні стратегії здійснення формувального оцінювання, засоби, що потрібні для їх реалізації та мета кожної. У вчителів, була змога попрацювати в групі і створити власне бачення того, як формувальне оцінювання має відбуватися у процесі навчання математики на рівні 5-6 класів, 7-9 класів та 10-11 класів.

Також обговорювались питання підручників з математики в Америці та Україні та сучасних сервісів для змішаного та дистанційного навчання математики. 

У процесі 6 місячної співпраці з Ларисою Букалов вже утворилась спільнота інноваційних і небайдужих вчителів математики, де кожен може попросити поради чи поділитися своїми ідеями чи напрацюваннями.