Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше

Тривають серпневі наради вчителів географії. На цей раз зустріч відбулася серед вчителів Хмельниччини під гаслом: «Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше».

У роботі заходу взяла участь Назаренко Тетяна Геннадіївна, доктор педагогічних наук, завідувачка відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, співавтор модельної навчальної програми «Географія. 6-9 класи».

Тетяна Геннадіївна розкрила особливості викладання географії в Новій українській школі, у тому числі зупинилася на оновленій методиці викладання шкільних курсів географії, починаючи з 6 класу. У фокусі обговорення були модельні навчальні програми та навчальні програми з географії, планування навчальної діяльності учнів на уроках, освітні втрати, сучасні виклики географічної освіти та шляхи їх вирішення тощо.

Тетяна Геннадіївна також представила підручник «Географія»  для 6-го класу видавництва «Освіта» авторів: О. М. Топузов, В. Д. Грома, І. М. Ільницький, Д. В. Полтавченко і пояснила його практико-орієнтовний зміст через дослідницьку діяльність. Судячи із запитань вчителів турбує значення географії як навчального предмету, рівень змісту підручників та наявність географії в зовнішньому незалежному оцінюванні.

У цьому навчальному році географічна спільнота активно включається у процес реформи Нової української школи. Учителі готові підкорити всі вершини в освітньому процесі, особливо в умовах воєнного стану. Наближаймо разом нашу Перемогу!