Літня школа математики Eduten

15–17 серпня 2023 року в межах міжнародного українсько-фінського  проєкту з підвищення компетентностей у математичній освітній галузі та подолання освітніх втрат у навчанні учнів початкової школи тривала робота Літньої школи математики Eduten. Школа об’єднувала щодня близько трьохсот учителів початкових класів і вчителів математики середньої ланки.

У роботі школи були розглянуті актуальні питання контролю за виявлення та подолання освітніх втрат у навчанні; використання аналітичних інструментів цифрової платформи для надання учителю цілісного бачення успішності або виявлення проблем у навчанні; побудови індивідуальної освітньої траєкторії навчання дітей. Українські та фінські спікери розкрили корисні для підвищення професійної компетентності вчителів теми: що таке STEM-мислення і яка в ньому роль математики; які методи доцільні для мотивації учнів; як диференціювати завдання для покращання навчання кожного учня та учениці; як ефективно використати інструменти Eduten для дистанційного та змішаного навчання; які можливості ШІ прийнятні для шкільного навчання та інші.

Наукова консультантка проєкту – завідувачка відділу початкової освіти імені О. Я. Савченко Оксана Онопрієнко презентувала результати вивчення втрат у навчанні молодших школярів математики в умовах воєнного стану та виступила з доповіддю «Мотивування учнів до навчання математики за допомогою Eduten». Відзначимо, що активними учасниками Літньої школи стали заклади освіти, що співпрацюють в експериментальній роботі з відділом початкової освіти імені О. Я. Савченко. Школи, які виявили бажання приєднатися до проєкту, отримали право використовувати платформу Eduten в прийдешньому навчальному році.