Міжнародна зустріч з нагоди запуску нового освітнього сайту: «Дім для івриту»

11 грудня 2022 року на платформі ЗУМ відбулась Міжнародна зустріч з нагоди запуску нового освітнього сайту: «Дім для івриту»!

Організатори зустрічі: Кафедра івриту та культури Всесвітньої сіоністської організації (Ізраїль).

Мета зустрічі: презентація спеціально розробленого освітнього ресурсу – нового сайту, призначеного для науковців, методистів, учителів і вихователів з усього світу, які працюють у сфері теорії та методики навчання та викладання мови іврит як додаткової мови в країнах Діаспори.

Під час зустрічі було презентовано новий сайт і можливості його використання.

Також у процесі зустрічі було представлено програму «Songs and Lessons» — унікальну навчальну програму для навчання івриту через ізраїльські пісні.

Учасниками зустрічі стали освітяни з різних країн, зокрема Європи, Північної та Південної Америки, Австралії.

На цій зустрічі Україну достойно представила Бакуліна Н. В., кандидат педагогічних наук, провідний науковий співробітник відділу навчання мов національних меншин та зарубіжної літератури Інституту педагогіки НАПН України.

Вона презентувала електронні версії розроблених нею (одноосібно й у співавторстві) освітніх програм, підручників і посібників із навчання мови іврит у ЗЗСО України, наголосила на провідних підходах і принципах щодо їх конструювання та важливості навчання мов національних меншин поряд із українською мовою! Крім цього, вчена запропонувала організаторам зустрічі та розробникам нового сайту нові шляхи до популяризації, упровадження та можливої адаптації створених Бакуліною Н. В. освітніх ресурсів як моделі для учнів інших країн світу.