Науково-методична допомога учителям (викладачам) географії і економіки, інтегрованих курсів природничої освітньої галузі, керівникам гуртків

На підтримку реформи Нова українська школа 27 лютого 2023 року наукові працівники відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти взяли участь в онлайн заході присвяченому актуальним питанням Модельної навчальної програми «Географія. 6-9 класи» для 26 вчителів (викладачів) географії та економіки, інтегрованих курсів природничої освітньої галузі, керівників гуртків, що працюють у закладах загальної середньої освіти області.

Основним спікером онлайн заходу є Володимир Яценко – старший науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук, вчитель географії, співавтор МНП «Географія. 6-9 класи» для ЗЗСО («Рекомендовано МОН України у редакції наказу № 324 від 11.04.2022) й посібників з методики навчання географії та економіки.

Програма заходу:

Сесія 1 (27.02) Нові виклики для України у глобальній та національній економіці

Сесія 2 (27.02) Нові виклики для України у глобальній та національній демографії

Педагоги області поглибили свої знання про теоретико-методичні особливості вивчення розділів МНП, зокрема, – розділи «Населення України і світу» і «Національна і світова економіка»; дізналися про методи дослідження, які рекомендовано застосовувати в освітній практиці на прикладі організації та проведенні дослідження за темою «Українські біженці в Польщі», корисні електронні ресурси, розміщених в Електронній бібліотеці НАПН України.