Особливості навчання молодших школярів математики в умовах воєнного стану

16 лютого 2023 року на виконання меморандуму про співпрацю між Інститутом педагогіки НАПН України та Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації на базі Центру підвищення кваліфікації ДВНЗ «УжНУ» відбувся науково-практичний семінар «Особливості навчання молодших школярів математики в умовах воєнного стану».

Його учасниками стали понад 130 вчителів початкових класів Закарпаття. У ролі спікерів виступили: Оксана Онопрієнко, завідувач відділу початкової освіти імені О.Я. Савченко, Юлія Штанько, заступник директора Балабинської гімназії «Престиж» Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області, Ганна Заставська, учитель початкових класів Новозапорізької школи Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області.

На семінарі були проаналізовані освітні розриви у вивченні математики, спричинені обставинами війни; запропоновані методичні рішення, сприятливі для формування в учнів математичних понять і способів дій у нестабільних обставинах; презентовані ефективні цифрові та інтерактивні засоби навчання. Учасники семінару схвально сприйняли матеріал семінару, високо відзначили його практичну цінність.