Подолання освітніх втрат у шкільній літературній освіті

Пропонуємо ознайомитися з практичним порадником «Українська література. 5 клас: експрес-курс подолання освітніх втрат», підготовленим за загальною редакцією Т. О. Яценко.

У практичному пораднику представлено алгоритм подолання навчальних втрат у шкільній літературній освіті. Запропоновано навчальну коригувальну програму з української літератури для 5 класу на 17 (18) навчальних годин, розроблену на основі чинної модельної програми з української літератури для 5–6 класів (за науковою редакцією Т. О. Яценко), календарно-тематичне планування уроків відповідно до навчальної програми, діагностувальні роботи для виявлення об’єктивного стану освітніх втрат п’ятикласників щодо української літератури та результативності їх подолання, картки формувального оцінювання навчальних досягнень учнів у процесі опрацювання навчальних тем експрес-курсу.

Практичний порадник «Українська література. 5 клас: експрес-курс подолання освітніх втрат» розміщено на сайті Інституту педагогіки НАПН України в розділі «Електронна бібліотека».