Спільний захід відділу математичної та інформатичної освіти та МАН присвячений Міжнародному дню математики. 

14 березня святкують Міжнародний день математики. Це свято спрямоване на популяризацію математики та зацікавлення нею суспільства. В цьому році цей день проходить під гаслом «Математика для всіх».

Щоб це свято активно відзначалось і в навчальних закладах України, 7 березня (за тиждень до Міжнародного дня математики) Інститут педагогіки НАПН України та Мала академія наук провели практичний вебінар для вчителів математики «Як цікаво організувати Міжнародний день математики».  

Катерина Терлецька з Малої академії наук розказала про заходи, що будуть організовані Малою академією наук та її партнерами до цього дня та презентувала український переклад посібника «Як відсвяткувати день числа Пі. Поради для тих, хто любить математику».

Перелік заходів можете знайти за посиланням.

Дарина Васильєва з Інституту педагогіки розказала про можливі тематичні проєкти, які можна запропонувати учням.

Вчителі математики з різних навчальних закладів України ділилися своїми ідеями і досвідом проведення цього свята.

Олена Домоцька із Study Academy High School показала відео з тематичними завданнями для учнів.

Марія Макодзеба із Києво-Печерського ліцею “Лідер” показала, як за допомогою Mentimetr можна організувати тематичний захід у дистанційному форматі.

Лариса Кузьменко із Черкаського гуманітарно-правового ліцею розказала про щорічне святкування в її навчальному закладі Дня Математики.

Ольга Булгакова із Нікопольської гімназії № 11 розказала про математичні розмальовки, які вона створює для своїх учнів, і які можна запропонувати учням як на святкуванні свята так і на звичних уроках математики.

На захід зареєструвалось більше 1000 вчителів математики з різних областей України. Тепер справа за вчителями – вибрати ідеї, що сподобались, та втілити їх в життя.

Відео вебінару за посиланням.

Пропонуємо ознайомитись і з українським перекладом активностей, що можна запропонувати у школах