Всеукраїнська  науково-практичної конференція «Теорія і практика наскрізної допрофільної підготовки і профільного навчання учнів в освітній системі «гімназія-ліцей» в умовах цифровізації суспільства»

Інститут педагогіки НАПН України (відділ інновацій та стратегій розвитку освіти) став співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної конференції, що відбулася 02 листопада 2022 р. в гімназії № 136 м. Києва в змішаному форматі. Конференцію проведено в рамках заключного етапу всеукраїнського експерименту з темою «Наскрізна допрофільна підготовка та профільне навчання в освітній системі «гімназія-ліцей», науковим керівником якого є Дмитро Пузіков, кандидат педагогічних наук, доцент, провідний науковий співробітник відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України.

Дмитро Пузіков звернувся до учасників конференції зі стислим вітальним словом.  Учасники заходу з великою увагою слухали доповідь на пленарному засіданні Світлани Трубачевої, кандидатки педагогічних наук, старшої наукової співробітниці,  завідувачки відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України за темою «Особливості технології профільного самовизначення учнів»). У роботі пленарного та секційних засідань конференції взяли участь педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, науковці, викладачі закладів вищої освіти з м. Києва, Полтавської та Чернігівської областей нашої держави.

Модераторка конференції Тетяна Борзенкова, заступниця директора гімназії № 136 м. Києва наголосила на важливості науково-методичного співробітництва закладу загальної середньої освіти з Інститутом педагогіки НАПН України, прагненні педагогічного колективу гімназії продовжувати його в майбутньому.