Всеукраїнський конкурс «Вчитель року – 2023» у номінації «Початкова освіта» стартував

27 січня 2023 року в Києві стартував І тур всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2023». Метою конкурсу є підвищення престижності професії вчителя, виявлення і підтримка талановитих педагогічних працівників, підвищення їхньої професійної майстерності, популяризація педагогічних здобутків.

До складу журі конкурсу в номінації «Початкова освіта» увійшли науковці відділу початкової освіти імені О.Я. Савченко – О.В. Онопрієнко (голова журі), Н.П. Листопад і Т.В. Юношева. На конкурс було подано 32 заявки від київських учителів. Така безпрецедентно велика кількість учасників вкотре засвідчує стійкість і незламність українських освітян, які не лише достойно тримають освітній фронт, а й надають взірець прагнення до професійної досконалості й розвитку.

Цьогоріч конкурсні випробування пройдуть у два етапи. На першому – відбудеться тестування з професійної компетентності та виконуватиметься практична робота зі свідоцтвом досягнень молодших школярів. На другому – методичний практикум, методичний воркшоп і дистанційний урок. Зичимо усім учасникам продемонструвати свої найкращі людські і професійні якості, збагатити досвід початкового навчання новими методичними ідеями.