Досвід науковців – учителям-практикам

Вже традиційно в межах Освітнього марафону «Тримаємо освітній стрій» відділ початкової освіти імені О.Я. Савченко Інституту педагогіки НАПН України провів онлайн-зустріч із вимушено переміщеними вчителями початкових класів, директорами та заступниками директорів ЗЗСО міста Енергодар Запорізької області. Захід на тему «Досвід науковців – вчителям-практикам» відбувся 22 лютого 2024 року на платформі Zoom.

Спікерами на віртуальному майданчику були Онопрієнко Оксана Володимирівна, завідувач відділу початкової освіти імені О.Я. Савченко та співробітники відділу ‒ Петрук Оксана Миколаївна та Павлова Тетяна Сергіївна. Модератором заходу виступила Світлана Анатоліївна Цемко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Енергодарської міської ради.

Науковці Інституту педагогіки поділилися своїми здобутками та спільно з педагогами обговорили актуальні проблеми початкової освіти в умовах воєнного стану. Так, О.В. Онопрієнко презентувала вчителям доробок науковців відділу за останні роки, наголосила на актуальності та прикладному характері підготовлених матеріалів; О.М. Петрук розповіла про сучасні підходи до оцінювання навчальних досягнень молодших школярів з української мови; Т.С. Павлова продемонструвала інструментальні можливості діагностування навчальних досягнень учнів початкових класів у ресурсному забезпеченні інтегрованого курсу «Я досліджую світ». Педагоги мали можливість звернутися із запитаннями до спікерів вебінару, висловити свої побажання та нагальні запити в умовах викликів сьогодення. Вкотре було підкреслено важливість проведення таких заходів, що надають методичну та моральну підтримку вчителям у цей надскладний час.