Резекненська академія технологій (РАТ) cпільно з науково-педагогічними працівниками Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України розпочинає роботу над грантом Міністерства закордонних справ Латвії

У 2022 році за ініціативи та під егідою Міністерства закордонних справ  Латвії задля підтримки України здійснюються 15 проєктів. В одному з цих проєктів беруть участь представники Резекненської академії технологій (РАТ) та Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України (завідувач відділу міжнародних зв’язків та наукової співпраці, професор Н. Арістова,; завідувач відділу дидактики, професор О. Малихін). Проєкт здійснюється задля надання допомоги людям в Україні, котрі постраждали від агресії рф, а також для сприяння відновленню економіки та забезпечення процесу подальшої  європейської інтеграції.

У жовтні 2022 року в Резекненській академії технологій розпочато роботу над грантом Міністерства закордонних справ Латвії «Підтримка проєктів співробітництва з розвитку у визначених  Латвійською Республікою країнах-одержувачах». У команді проєкту будуть працювати шість учасників: два латвійські і чотири українські експерти. У межах виконання проєкту «Мережева система підтримки для педагогів, спрямована на  зниження рівня тривожності в дітей у регіонах, що постраждали від війни» передбачено узагальнення та структурування методів і технологій психологічної підтримки, котрі українські педагоги зможуть використовувати в роботі з дітьми, які мають підвищений рівень тривожності. Експерти проєкту здійснять узагальнення тих елементів аудіотерапії, арт-терапії, когнітивно-поведінкової терапії та терапії усвідомлення себе, котрі спираються на науково обґрунтовані дослідження. За результатами інтенсивної роботи протягом двох місяців буде створено онлайн сторінку, де будуть розміщені описи елементів запропонованих терапій, а також приклади відповідних практик.

У вересні 2022 року відбувся спільний україно-латвійський захід, присвячений відкриттю проєкту, та вебінар, що покликані сприяти обміну досвідом, обговоренню питань комунікації і безпеки в межах проєкту, а також інших питань, пов’язаних зі здійсненням проєкту.

Більш детальну інформацію можна отримати за покликанням.

Каупужс Айварс,

координатор проєкту