Співробітництво і фахова участь наукових працівників відділу навчання географії та економіки у І турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

З 29 січня до 2 лютого 2024 року в м. Києві відбувся І (міський) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Географія». Захід проводиться Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка, Інститутом післядипломної освіти при Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації (наказ №137 від 29.12.2023 р.) у співпраці з Національної академії наук України, відділом навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України.

Конкурс відбувався в офлайн режимі з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні.

Наукові працівники відділу навчання географії та економіки – завідувачка відділу Тетяна Геннадіївна Назаренко та старший науковий співробітник відділу Яценко Володимир Сергійович взяли участь у складі фахового журі.

Загалом під час проведення Конкурсу одинадцять учасників першого туру проходили різноманітні випробування: «Тестування з фахової майстерності» і «Майстерка» (перший день), «Практична робота» та «Дослідження» (другий день) й найскладніші випробування – «Урок» (третій – п’ятий дні).

Дані випробування засвідчили високий рівень педагогічної майстерності столичних освітян, володіння інформацією про зміст навчальної програми, поєднання взаємозв’язків між методами, формами, способами, засобами та прийомами роботи у викладання певної теми, їх доцільність; складнішим виявилось завдання практичного застосування результатів виконаної роботи та мотивація навчальної діяльності тощо.