Співробітництво з Національною академією наук у пошуках шляхів популяризації знань про Антарктиду в закладах загальної середньої освіти

З 10 до 12 травня 2023 року в м. Києві відбувається ХІ Міжнародна Антарктична Конференція, яка присвячена 160-річчю з дня народження В. І. Вернадського – першого президента Української академії наук, засновника вчення про ноосферу. Захід проводиться Державною установою Національного антарктичного наукового центру при Міністерстві освіти і науки України у співпраці з Національної академії наук України, відділом навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України.

ХІ МАК відбувається в режимі відеоконференції, до неї долучились науковці, методисти, вчителі з різних регіонівУкраїни!

На засіданні секції Науки про Землю та Фізичні науки, яке відбулося 11 травня 2023 р. з доповіддю «Пошук шляхів популяризації знань про Антарктиду для допитливих учнів» виступив старший науковий співробітник відділу Яценко Володимир Сергійович.

Попри постійну напруженість небезпек повітряних тривог учасники конференції обмінювались думками, що стосувались збільшення точності вимірювань на геомагнітних обсерваторіях України, сейсмічних та інфразвукових систем моніторингу, тектомагнітних досліджень на станції Вернадський, застосування на практиці методів фізичного моделювання процесів і явищ, тощо. Ці питання сучасних наукових досліджень дуже зацікавили фахівців-педагогів, з іншої сторони науковцям повідомлено про методичні особливості здійснення освітнього процесу в умовах впровадження Концепції Нової української школи на прикладі творчої співпраці між освітніми закладами і науковими установами. Освітяни та науковці спільно тримають освітній фронт, продовжуючи долати складні виклики воєнного часу.